Fakta om Adidas

Visste du at Adidas faktisk er et tysk selskap? 

De fleste tenker nok at dette er et amerikansk selskap, men det er det altså ikke. Selskapet ble grunnlagt av Adolf Dassler i 1949 etter at han og hans bror Rudolf bestemte seg for å splitte opp Gebrüder Dassler Schuhfabrik. Rudolf hadde allerede etabler Puma som var en av de tidligste rivalene til Adidas.

Produkter

Adidas har utrolig mange spennende produkter og de jobber stadig med utviklingen av gode produkter til sine kunder. Selve logoen og varemerket er 3 parallelle stripene. Man ser ofte at de varene som er falske, gjerne har 2 eller 4 striper. Det absolutt mest kjente produktet Adidas har laget er den hvite «Stan Smith» skoen med 3 sorte striper.

De første klesplaggene som Adidas produserte var Franz Beckenhauer joggedressen. Adidas har jobbet veldig mye med løpesko og har flere serier som stadig er populære, deriblant adiStar Salvation 3, the adiStar Ride 3 og Supernova sequence 4.

Adidas er allikevel mest kjent for sitt fotballutstyr og de har støttet flere store lag som for eksempel Bayern Munich, Real Madrid, Chelsea, A.C.Milan og Manchester United. De lager også utstyr til dommere for fotballkamper og dette brukes over hele verden. Ettersom Adidas også lager fotballer, har de designet og produsert flere baller for World Cup i fotball.

Reklame fra Adidas i Marrakesh

Allsidige

Men de stopper ikke der. De har også produsert utstyr som sko, klær og andre nødvendigheter til sport som golf, cricket, tennis, Lacrosse, Rugby, Basketball og gymnastikk. Her i Norge er de like kjente for sine badesko og joggedresser som de er for sine fotballsko.

De produserer også mye spennende tilbehør som for eksempel deodoranter og parfymer som er veldig populære. I August 2014 lanserte de det såkalte Fit-Smart wristband som er knyttet til Adidas sin miCoach app.