Fakta om Nike

Nike har vokst til å blitt en av verdens ledende leverandører av sportsutstyr til både private og profesjonelle sportsutøvere. 

Selskapet Nike ble først kjent som Blue Ribbon Sports og ble startet i 1964 av Bill Bowerman og Phil Knight. Selskapet skiftet navn til Nike i 1971, etter den greske guden for seier. Nike markedsfører i hovedsak sine produkter under sitt eget navn, men de har også flere merkevarenavn som er knyttet til dem. Deriblant Nike Golf, Nike Pro og air Jordan.

Nike sitt hovedkvarter ligger i byen Beaverton i Washington. De har ikke mindre enn 700 butikker rundt om i hele verden og foruten USA er de på plass i 45 land. De fleste fabrikkene er i Asia.

Produktene

Nike har spennende produkter til de fleste sportsgrener men har spesialisert seg på produkter til fotball, basketball, løping og studiotrening for både kvinner og menn. De startet med løpesko men etter dette har de stadig utviklet nye produkter som andre typer sko, gensere, bukser, shorts, jakker og sko beregnet for skatere. De jobber også mye med å få sko så lette som mulig, og lager blant annet sko med flywire og lunarlite foam.

Det fine med produktene er at de er veldig allsidige, og det er lagt mye penger i det å forske på gode produkter og teknikker som kan forbedre sportsutøverens prestasjon og egen opplevelse av det å drive med sporten. Dette er en av grunnene til at de har levert offisielt sportsutstyr til flere forskjellige profesjonelle lag som for eksempel universitets lag fra Miami, Virginia Tech, West Virginia og Ohio State.

Klærne og skoene til Nike er også veldig populære i ungdomskulturen, og de har bemerket seg stort innenfor street-wear moten. Logoen er stilig og lett gjenkjennelig, samtidig som den er enkel og ikke for prangende.