Hvilke treningssko trenger du?

Skal du investere i nye sko, er det første du trenger å være sikker på hvilken type underlag de skal brukes på. Du har forskjellige typer sko til forskjellige typer trening, alle med forskjellig kvalitet og i ulike modeller. Hvilke typer par sko du har, har alt å si for treningsøkten.

 

15370962-orange-nikesko

Du kan handle treningssko både på nett og i forretninger hjemme. På nett kan du sikre deg litt billigere sko, men det er en risiko for at du handler kopier. Kjøper du dine treningssko i forretninger hjemme, kan du prøve skoene på, og tilpasse dem slik at de sitter godt på foten under treningen senere.

 

Mange profesjonelle fotballspillere sverger til Nike, som har et meget godt renommé for å sikre flest mål og god utholdenhet på banen. Gjør som stjernene Ronaldo og Zlatan og se etter et par Nike-sko. Nike har også sko for andre anledninger. Hva med et par Nike Air Max med god demping, såle og lufting for turene på tredemøllen? Trenger du sko til hurtig trening eller intervaller, er det viktig å velge sko som sitter godt og har god kontakt med underlaget. Er du løperen med et nøytral steg, anbefales lett stabilitet, slik at du har moderat støtte for overpronasjon. Etter hver kilometer er det godt med ekstra støtte på innsiden for å forebygge slitasje i en fot som synker sammen. Trenger du støtte for overpronasjon, velger du sko som gir maks stabilitet. Er du løperen med kraftig overpronasjon og behov for å være bevisst på steget, er disse skoene for deg. Med kraftig støtte er dette også en modell med god demping ypperlig for lengre og rolige økter.

 

Trenger du et andre skopar på turen, eller til intervall- og bakkeøkter, bør du ta med et par lettvektsko i tillegg. Disse gir begrenset demping, men god kontakt med underlag og ved høyt tempo. God trening!