Sport og mote

Etter hvert som treningstøyet har utviklet seg, har det også blitt en motesak. 

Det å trene i seg selv har blitt en motesak. Trener man er man naturlig sunn og spiser selvfølgelig bare knekkebrød og grønnsaker og veier ikke mer enn 54 kg. Med andre ord så er man hverken lat eller feit og man bidrar til et sunt og godt samfunn. Det er med andre ord blitt status å trene. Kan man så delta i noen løp som halvmaraton eller helmaraton? Ja, da får man nærmeste helte status.

Mote? 

Da har vi etablert at det å trene er trendy og det er trendy mennesker som gjør det. Da er det naturlig å konkludere med at disse menneskene liker å kle seg trendy når de trener. Det er ikke langt i fra den konklusjonen til det å se hvorvidt det er hold i teorien.

Ser man bort i fra farger og form, så er det mye som er viktig når man skal velge treningstøy, også det som er trendy. Det er trendy å ha tøy som er tilpasset den som trener, og som sørger for maksimal ytelse. Det betyr at man skal helst ha de siste skoene med den beste og nyste formen for demping. Fargene er skarpe og skal vise godt igjen i løypa, antagelig fordi det er kult, men også fordi det er smart med tanke på trafikk.

Både tøy og sko skal være lett og luftig, det skal vise former og det skal vise sunnheten til den som trener. Det skal ha lite luftmotstand men kan gjerne være i skarpe, kule farger.

De siste årene har det kommet en ny spennende trend på løpefronten, nemlig løpeskjørt. Trenger man skjørt når man løper tenker kanskje du. Men i tråd med at stadig flere kvinner løper, har det vært et ønske om noe mer feminine treningsklær som både er funksjonelle og trendy. Med løpeskjørt kom høye mønstrete knestrømper som var bra for blodsirkulasjonen, og skoene måtte selvfølgelig matche.

Golf og mote

Golf har lenge hatt sin helt særegne stil, som etter hvert har blitt utviklet i forhold til trender med tanke på fargebruk. Det stilles ikke så store krav til funksjonalitet når det kommer til golfklær, her er det mest fokus på gamle skotske tradisjoner. Men det har kommet en del nye og mer spennende stoff som har økt klærnes holdbarhet og har gjort dem bedre å spille i.

Street-wear

Det finnes en helt egen klesstil som er sammensatt av forskjellige klesplagg fra trenings og sportsklær. Det handler om komfort og glamour på en gang, og var i utgangspunktet en stil som ble båret av mannfolk. De siste årene har også kvinner begynt å gå med street-wear. Gjerne i mer feminine utgaver og med litt mer bling bling som det kalles så fint.

Dette er mote som har blitt gjort veldig populær gjennom hip-hop miljøet og etter hvert resten av musikkbransjen. Se bare på artister som Justin Bieber, Rihanna, Beyonce, Jay Z som har den stilen.