Gir ikke treningen ønsket effekt?

Mange gir opp treningen siden de ikke merker noen effekt, men det kan like gjerne skyldes feil kosthold. Dersom du tror at du kan legge i deg ekstra fet mat eller en større porsjon enn normalt fordi du har trent, vil du neppe merke effekt. Da er det viktig å spise riktig, for et godt kosthold vil nemlig også hjelpe mye på når du trener.

running-runner-long-distance-fitness-40751Mange gruer seg kanskje til å måtte spise sunn mat, siden det ofte heter at sunn mat ikke smaker noen ting og ikke gir matglede. Men det er viktig å kunne nyte maten, og man trenger ikke å spise bare supersunn mat som brokkoli og blomkål for å ha et godt kosthold. Grovt brød og frukt har kroppen også godt av, og rent kjøtt har mange viktige næringsstoffer, og det er viktig at man er kledd riktig.

Trening for deg som ikke har mye tid

Forskning har vist at korte treningsøkter med høy intensitet vil gi effekt, og høy intensitet vil si å ta ut alt. Når du trener på maksnivå, vil du ikke klare lange økter uansett, så få deg litt hvile innimellom også. Du som vil bedre kondisen din, kan kjøre tøffe økter der du kjører hardt på under siste delen av joggingen eller treningsøkten.

For ikke å gjøre skader på kroppen din er det viktig med oppvarming siden høy intensitet sliter på, og i begynnelsen holder det med et par ganger i uka med slike økter. Ingen begynner nemlig på topp, og det blir ikke moro med trening når kroppen verker etterpå.

En veldig effektiv form for snartrening er HIIT-trening (High-Intensity Interval Training), der du veksler mellom korte, tøffe intervaller og hvile. Resultatene ser du veldig raskt – KK.no