På jakt etter nye treningsformer?

Lei av å trene som du alltid har gjort?

Det er ikke lenge til våren gjør sitt inntog, og jaget etter bikinikroppen begynner. For mange handler det også om å vedlikeholde interessen for trening, og da spesielt trening som er bra for en. Det gjelder å holde seg fysisk aktiv og sørge for at kroppen stadig i er bevegelse. Men hvordan kan man inspirere seg selv og andre til å prøve nye aktiviteter?

Kjøpe gavekort

Hva med å kjøpe et gavekort på en eller annen fysisk aktivitet som kan inspirere dere begge sammen? Det er ofte lettere å prøve ut nye ting så lenge man faktisk slipper å betale for det selv. Kjøp gavekort på youwish.no for eksempel, hvor du finner mange spennende aktiviteter som kan tilfredsstille de aller fleste. Men hva slags gavekort kan du kjøpe?

Poledancing

Dette er en av de mest trendy treningsformene for tiden ettersom det er noe som gir både utholdenhet og er med å forme kroppen. Samtidig får det deltagerne til å kjenne mer på sin femininitet og seksualitet. Her får du oppleve styrketrening, mosjon, dans og litt akrobatikk i ett.

Timen startes med oppvarming hvor dere ikke bruker stolpe men fokuserer på forskjellige bevegelser og grep som er nødvendige når dere først begynner med stangen. Når kroppen er varm og klar, får dere prøve ut koreografi som er satt sammen av instruktøren. Timen avsluttes med å tøye ut slik at dere får et bedre treningsresultat og øker kroppens smidighet.

Kampsport

Det er nok litt vanskelig for mannfolk å hive seg på et poledancing kurs, men om du og din partner for eksempel er på jakt etter noe å prøve sammen, kan kampsport være en god ide å prøve. Her får du virkelig slå deg løs og du kan velge mellom Brasiliansk Jiu-jitsu, Submission Wrestling, MMA og Thai-Boksing. Dere får en kvalifisert instruktør og en personlig trener som hjelper dere med en time som gir absolutt hele kroppen trening.

Dette er også et gavekort som kan være med å gi deg og eventuelt din partner kunnskap om selvforsvar, spesielt om dere velger Brasiliansk Jiu-Jitsu som har spesielt fokus på selvforsvar.

Yoga

Det å trene handler ikke bare om å trene kropp, men også sinn. Yoga handler om å fjerne anspenthet og styrke kroppen samtidig som man øker blodsirkulasjon. Man jobber med å få bedre kontakt med seg selv og det er en sport som alle kan prøve ut, uansett fysisk form.

I en hverdag hvor man stadig blir mer stresset og det er et enormt jag etter å prestere så er det godt med en form for fysisk aktivitet som tvinger deg til å skru tempoet kraftig ned en periode, samt fokusere på pusteteknikker.

Det er klart at man kan selvfølgelig ikke sette av gårde og gjøre yogaøvelser hvor som helst og når som helst, men det du lærer om meditasjon og pusteteknikk kan du bruke uansett hvor du befinner deg. Det er en god måte å slappe av.

Trening