Helse er mer enn trening

Er du en av de som tar vare på helsa?

Da kan man stille spørsmålet om hvilke ting du gjør for å ta best mulig vare på din helse. Mange tror at det bare handler om å trene masse og spise grønnsaker og frukt, men det å ta vare på seg selv, handler om så utrolig mye mer.

Trening

La oss begynne med det mest logiske først, selvfølgelig er man nødt til å trene for å ta vare på helsa. Ved å trene så sørge du for at kroppens maskineri er velsmurt, og du får en kropp som tåler en støyt. Du trenger ikke trene masse hver eneste dag eller hver eneste uke, men det er viktig å holde seg i fysisk aktivitet. Ta deg en lang gåtur hver uke om du har muligheten til det. Det trenger heller ikke koste en formue å trene, det finnes mange billige alternativ og du kan trene gratis om du benytter deg av mulighetene som finnes i naturen rundt deg.

Kosthold

Man kommer ikke unna et godt og balansert kosthold når man skal ta vare på sin helse. Dette er viktig fordi kroppen trenger det rette påfyllet hver dag for å fungere og utvikle seg riktig. Et godt og balansert kosthold består enkelt og greit av mat med farger, jo mer farger du har i kostholdet ditt, jo bedre er det. Det er også mulig å fylle opp litt med vitaminer og mineraler om man trenger det. Da gjerne en tur til legen og ta tester så du finner ut hva du trenger av vitaminer og mineraler for å holde en sunn kropp gående.

Tannlege

Tenner og hud

Helse består av mye mer enn trening og kosthold. Kroppen din har flere deler som trenger vedlikehold. Når det kommer til huden din, er det noe som trenger å følges opp, gjerne litt hver dag. Den påvirkes også av kostholdet ditt og inntaket ditt av vann. Men det finnes mye man kan gjøre for å ta ekstra godt vare på huden, som for eksempel benytte dag og nattkrem. Husk bare å ikke begynne med disse tingene for tidlig, det forhindrer etter hvert huden å produsere egen fuktighet.

Det å ta varetennene dine er også en del av å ta vare på helsa. Visste du for eksempel at mye av det du spiser kan ødelegge tennene dine? Frukt med mye syre for eksempel er med å slite ned emaljen på tennene dine. Det finnes mye du kan gjøre for å følge opp dette selv.

Først og fremst er det viktig å gå jevnlig til tannlegen. Problemer med tennene er nemlig ikke noe som nødvendigvis kjennes. Derfor er det viktig å få profesjonelle til å se på dem og bedømme hvor vidt du har god tannhelse.

Mange lever også med kroniske sykdommer og dette er noe som veldig ofte kan påvirke tennene. Det er også verdt å nevne at personer med dårlig råd, ofte har dårlig tannhelse ettersom tannlege er dyrt.